آغاز آزمایشهای پایانی تلسکوپ فضایی جیمز وب، بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان (+تصاویر)
تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است طبق برنامه یک سال و اندی دیگر با راکت اروپایی آریان پرتاب شود. این تلسکوپ حاوی تجهیزاتی برای رسوخ حتی بیشتر از تلسکوپ هابل در عمق کیهان است؛ به طوری که برای ردیابی نور اولین ستارگانی که در جهان روشن شدند تلاش خواهد کرد.
بازگشت دوباره به ماه؟/توسعه سیستم گرمایش فضایی با استفاده از خاک توسط دانشمندان سازمان فضایی اروپا
آژانس فضایی اروپا در حال توسعه یک سیستم گرمایشی جدید با استفاده از خاک است که امکان گرم کردن تجهیزات و فضانوردان را در طول شب در سطح ماه فراهم میکند.
سنجش میزان آلودگی در جو زمین با استفاده از دادههای ماهوارهای و ایستگاههای زمینی
چگونه آلودگی سطح زمین بر جو کره زمین تاثیر می گذارد؟ پژوهشگران دانشگاه برمن در آلمان سعی می کنند با استفاده از دادههایی که ماهوارهها در اختیار قرار می دهند و اندازهگیری روی سطح زمین پاسخ این پرسش را بیایند.
پیادهروی فضایی موفق فضانوردان ناسا
به گفته دانشمندان ناسا این دو فضانورد در طول این پیادهروی که شش ساعت و 32 دقیقه به طول انجامید توانستند سه صفحه آداپتور جدید را نصب و اتصالات الکتریکی سه باتری لیتیوم- یونی از سه باتری جدید ایستگاه فضایی بینالمللی را برقرار کنند.
گفتگوی جهانی/رئیس سازمان فضایی اروپا: نخستین پرتاب آریان-6 در سال 2021 انجام میشود
برعهده داشتن وظیفه مدیریت یک آژانس فضایی می تواند با تصمیم گیری در مورد ماموریت هایی به کره مریخ و کره ماه، ساخت موشک های فضایی جدید و حتی فرود بر روی شهابسنگها همراه باشد. در عین حال به مدیریت راهبردی و مالی نیز بر می گردد. در ادامه گفتگوی یورونیوز با یان وورنر را میخوانید.
آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.
یافتن سرنخهایی از کاوشگری که 13 سال پیش به مریخ پرتاب شد
مریخنشین بیگل 2 در سال ۲۰۰۳ همراه با مدارگرد «مارس اکسپرس»، متعلق به آژانس فضانوردی اروپا (ESA)، راهی فضا شد اما دیگر هیچ اثری از آن یافت نشد و به یکی از رازهای عجیب تاریخ اکتشافات مریخ تبدیل شد.
چاپگر سهبعدی چه نقشی در کاوشها و پژوهشهای فضایی خواهد داشت؟
پژوهشگران آژانس فضایی اروپا سرگرم آزمایش نسل جدید چاپگر سهبعدی در فضا هستند. در آزمایشگاه جدید «مرکز اروپایی برای ارتباطات و فناوری کاربردی فضایی» این فناوری برای استفاده در ماموریتهای فضایی آژانس و همچنین صنعت فضانوردی آماده می شود.
استفاده از اینترنت پرسرعت ماهوارهای برای تماشای مسابقات فوتبال
این فناوری اروپایی توسط چندین شرکت و سازمان طراحی شده است. بودجه آن را آژانس فضایی اروپا تامین می کند. نمونه اولیه آن تا کنون در پرولیگ (لیگ حرفه ای) ایتالیا آزمایش شده است.
به کمک پیشرفت صنعت مخابرات و ماهواره، تماشاچی می تواند در آینده مسابقه ورزشی را طوری تماشا کند که انگار از استادیوم آن را می بیند.
خروج انگلستان از اتحادیه اروپا و تأثیر آن بر برنامههای فضایی
بیش از سهچهارم مخارج فضایی انگلستان به سازمان فضایی اروپا (ESA) که سازمانی ۲۲ ملیتی است و به اتحادیه اروپا وابستگی ندارد، تعلق میگیرد. رئیس سازمان فضایی اروپا اظهار داشته است که جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا نباید بر برنامههای فضایی سازمان فضایی اروپا تأثیری داشته باشد و یا حداقل تأثیرات را داشته باشد.